Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Global Swede Award till Ahmed Mohamed

   Publicerad 22 maj 2019

   Ahmed Mohamed från Egypten studerar sista terminen på masterprogrammet Molekylär bioteknik vid Högskolan i Skövde. Igår var han i Stockholm för att under högtidliga former motta stipendiet Global Swede Award.

   För nionde året delas Global Swede-stipendiet ut av Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet. Under gårdagen hölls en ceremoni i Stockholm där 26 internationella studenter från olika svenska lärosäten fick motta ett Global Swede-diplom, som delades ut av Gabriella Augustsson på Utrikesdepartementet. Studenterna har utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och förhoppningen är att utmärkelsen ska uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige, efter avslutade studier.

   Ahmed Mohamed läser just nu sin sista termin på masterprogrammet Molekylär bioteknik på Högskolan i Skövde. I nomineringen till Högskolans Global Swede 2019 beskrivs Ahmed som artig, ödmjuk, hjälpsam och vänlig. Han uppskattas av sina medstudenter och har fullgjort sina kurser med enastående betyg.

   – Att få den här utmärkelsen är en stor ära för mig, och det ett gott tecken på att jag är på rätt väg och bör satsa helhjärtat på vad jag gör. Själva ceremonin kändes overklig – den innehöll allt från inspirerande människor och tal, till himmelsk musik, säger Ahmed Mohamed.

   Ahmed har studerat i Skövde sedan två år tillbaka. Att valet av lärosäte blev just Högskolan i Skövde var tack vare att en av hans kompisar haft en så bra studietid i Skövde.

   – Min studietid här i Skövde har, trots att den var kort, varit positiv för mig. Den har gett mig chansen att träffa och interagera med människor från många olika kulturer samt bredda min kunskap och mitt sociala nätverk. Dessutom fick jag en chans att se hur Sverige agerar i globala kriser, som med den globala uppvärmningen. Sverige har verkligen varit ett föredöme som andra länder kan ta lärdom av.

   Global Swede är en del av regeringens och Svenska Institutets långsiktiga relationsbyggande med internationella studenter i Sverige.

   Läs hela nomineringen.

   Ahmed Mohamed är en ambitiös student från Egypten. Han har studerat masterprogrammet Molekylär bioteknik vid Högskolan i Skövde och skriver för närvarande sin avhandling inom systembiologi, efter att ha fullgjort alla sina kurser med enastående betyg. Ahmed – artig, ödmjuk, hjälpsam och vänlig – uppskattas mycket av sina medstudenter. Vi är stolta över att nominera honom som en Global Swede, säkra på att han kommer att bli en stor ambassadör, inte bara för Högskolan i Skövde utan också för Sverige.

   Publicerad: 2019-05-22
   Senast ändrad: 2020-01-22
   Sidansvarig: webmaster@his.se