Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Öppet hus öppnade dörren till Victorias framtid

   Publicerad 14 mars 2018

   För ett år sen visste hon ingenting om Högskolan i Skövde. Men ett impulsivt besök på Öppet hus senare hade Victoria Lindeberg bestämt sig: Skövde och programmet Biovetenskap - Molekylär biodesign var helt rätt.

   Besöket på Högskolan i mars i fjol kom till lite av en slump.
   – Jag skulle hälsa på min pojkvän, som pluggar dataspelsutveckling, och möttes redan vid tågstationen av flaggor som informerade om Öppet hus. Så jag tänkte, ”varför inte passa på att gå dit när jag ändå är här”. Det beslutet har jag inte ångrat, säger Victoria som då var bosatt i småländska Markaryd.

   Väl på skolan föll alla bitar på plats för Victoria, som tidigare hade sneglat åt andra lärosäten.
   – Allt kändes toppen. Jag kom hit ensam, men möttes av en sådan skön, och välkomnande, atmosfär från både lärare och studenter. Eftersom jag gick naturvetenskap på gymnasiet, och är intresserad av biovetenskap, spanande jag in deras lokaler. Och när jag fick veta, och förstod, vad programmet Molekylär biodesign handlade om var jag såld. Det var precis den utbildningen jag ville läsa, fast jag kanske inte visste om det innan.

   "Skövde känns som en perfekt stad"

   Sagt och gjort. Ansökt och antagen. Sedan i höstas pluggar Victoria på programmet.
   – Det har absolut motsvarat mina förväntningar. Skövde känns också som en perfekt stad. Det finns ett utbud, och saker att göra, samtidigt som det är nära till allt och alla. Jag har kompisar som pluggar på andra större lärosäten där campusområdet är väldigt utspritt. Här ligger allt samlat. Jag har fått många kompisar även från andra program. Det hade jag knappast fått om olika utbildningar hållit till på olika ställen i staden, säger Victoria.

   Från Högskolan finns lärare, studenter och studie- och karriärvägledare på plats under Öppet hus. En av dem är Ingrid Christensson.
   – Är man lite osäker på vad man ska plugga är det ett ypperligt tillfälle att ställa frågor till studenter och lyssna till vad programmen innehåller. Jag vet också att många, som kommer lite längre ifrån, ser dagen som ett tillfälle att lära känna Skövde som stad. Så jag tror att det ger en bra hint av studentlivet här.

   Och om man ska tro Victoria Lindeberg är det inget att tveka på:
   – Kom hit! Det är så stor skillnad att läsa om, och tro, vad ett program ska handla om på webben. Det är först när du är här, du kan fånga känslan av att börja plugga och förstår vad utbildningarna handlar om. Så var det i alla fall för mig.

   Publicerad: 2018-03-14
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se