Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Antalet förstahandssökande till Högskolan i Skövde fortsätter öka

   Publicerad 17 april 2019

   Antalet förstahandssökande till Högskolan i Skövde ökar inför höstterminen 2019. Det är de fristående kurserna som står för ökningen.

   När Universitets- och högskolerådet (UHR) stängde anmälningsfunktionen till de högre utbildningar som startar till hösten, hade 360 189 anmälningar kommit in till program och kurser vid svenska universitet och högskolor, vilket i princip är lika många som förra året. 

   För Högskolan i Skövde visar statistiken från UHR ett positivt resultat. Den ökning av det totala antalet förstahandssökande till program och kurser som började förra året fortsätter. I år är uppgången 3,6 procent jämfört med 2018 och för uppgången står Högskolans fristående kurser.

   – Vi har satsat mer på fristående kurser för att skapa förutsättningar för det livslånga lärandet och nu börjar den satsningen visa resultat. Ökningen på kurssidan är alltså helt enligt plan, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson.

   Stort intresse för sjuksköterske- och dataspelsprogrammen

   De fem grundutbildningsprogram på Högskolan i Skövde som har flest antal förstahandssökande är: Sjuksköterskeprogrammet, Dataspelsutveckling – design, Dataspelsutveckling – Game Writing, Personal, organisation och ledarskap samt Socialpsykologiskt program.

   Bland utbildningarna på avancerad nivå – som leder till en magister- eller masterexamen – sticker programmet Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet ut. Programmet har gått mycket bra i den omgång där internationella studenter antas och får även många förstahandssökande i den nationella antagningsomgången.

   – Det är också glädjande och helt enligt plan. Vi har arbetat med att kunna erbjuda fler utbildningar på avancerad nivå. Det här programmet ligger helt rätt i tiden och ges inom ett av våra vetenskapliga styrkeområden, säger Lars Niklasson.

   En naturlig övergång

   På ingenjörssidan ser Högskolan, i likhet med förra året, framförallt ökningar på basårsutbildningarna. De gläder också Lars Niklasson eftersom basårsutbildningarna har en naturlig övergång till Högskolans treåriga ingenjörsutbildningar.

   – Jag är nöjd med utfallet i den här ansökningsomgången. Vi ska komma ihåg att kullarna med 19 – 24 åringar är som lägst på många år just nu. Detta kombinerat med högkonjunkturen har gjort att vi justerat både vårt utbud av utbildningar och vår marknadsföring. Från och med nästa år ökar ungdomskullarna igen och då har vi alla möjligheter att utvecklas vidare och i än högre grad bidra till närregionens kompetensförsörjning och kompetensutveckling, säger Lars Niklasson.

   Även om fler söker till Högskolan i Skövde i första hand kan det finnas utbildningar som har platser kvar. Dessa kommer i många fall att vara öppna för sen anmälan.

   Publicerad: 2019-04-17
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se