Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Festligt mottagande av nya studenter

   Publicerad 2 september 2019

   Nu är den efterlängtade terminsstarten här och introt har satt i gång på riktigt. Såväl nya som nuvarande studenter samlades idag på campus för att välkomnas till Högskolan med upptaktsceremoni, fika, underhållning och tal från bland annat Studentkåren samt rektor Lars Niklasson.

   För många innebär högskolestudier en helt ny fas i livet. Studenterna knyter nya kontakter, samlar på sig ny kunskap, nya erfarenheter och tankar kring framtiden. I dag träffades många av de nya Skövdestudenterna för första gången på campus. 200 faddrar var på plats för att se till att de nya ska känna sig som hemma på Högskolan i Skövde.

   – Faddrarna är en viktig länk mellan de nya studenterna, Högskolan och Studentkåren. De blir ett bekant ansikte, en förebild, en person som de nya förhoppningsvis känner att de kan vända sig till med stora och små frågor i studielivet. Det är oftast mycket att tänka på inför terminsstart och introduktionens syfte är att ge de nya studenterna de bästa förutsättningarna för att starta sina högskolestudier, säger Susanne Söderberg, introduktionsansvarig vid Högskolan i Skövde.

   Ceremoni med tal och underhållning

   Studentkårens ordförande Henrik Bergström, vice ordförande Stefan Radenkovic och Högskolans rektor Lars Niklasson välkomnade de nya studenterna med sina sedvanliga tal. Lars Niklasson uppmanade studenterna att verkligen engagera sig under sin studietid och bryta barriärer.

   – Att hälsa våra nya studenter välkomna är alltid en höjdpunkt på läsåret för mig som rektor. I år är det extra roligt eftersom vi antar fler studenter än förra året. När jag talar till studenterna vill jag att de ska känna att de har valt rätt när de sökte sig till Högskolan i Skövde. Jag vill också förmedla att vi tror på deras förmåga att genom utbildning styra sina liv in den riktning de önskar, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

   Aktivitetsfyllda veckor framöver

   Dagens firande är starten på en aktivitetsfylld period för studenterna. Under de kommande veckorna kommer ytterligare intro-aktiviteter hållas på campus och kring Skövde centrum. Under onsdagen 4 september kl. 10-14, kan studenterna besöka en mässa i G-huset. Där medverkar flera utställande företag för att underlätta för de nyinflyttade studenterna när det gäller att till exempel skaffa hemförsäkring, gymkort eller hitta extrajobb. Fredagen den 6 september kl. 15.00 är det dags för traditionsenlig tävling i Boulognerskogen. I år, likt förra året, gör de nya studenterna upp i ett ärofyllt lådbilsrally.

   – Syftet med aktiviteterna under introduktionen är att, som namnet antyder, introducera de nya studenterna till det studiesociala livet på Högskolan. Studenter ska få en chans att känna delaktighet, samhörighet samt få komma på roliga aktiviteter och event för att förgylla och förbättra studiegången, avslutar Sabina Gudomlund Lindberg, Studentkårens introgeneral.
   Publicerad: 2019-09-02
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se